in

Росен Желязков и български депутати в опасност: Вкараха ги в бомбоубежище

Кадър: "Нова Варна"

Тази сутрин е имало въздушна тревога и удари в Киев. По тази причина председателят на НС Росен Желязков, който е начело на българската делегация, е в бомбоубежище.

Съобщенията за въздушна тревога са получени в 5:50 ч. тази сутрин, съобщават пратениците на бТВ Десислава Ризова и Петър Джанаваров. Украински агенции са съобщили за ракети, летящи към Киев.

Блок до българското посолство е поразен. Сградата е избухнала в пламъци. В украинската столица били чути няколко силни взрива. Все още не е ясно дали има жертви и пострадали хора.

В цяла Украйна e обявена тревога за опасност от въздушна атака. Военновъздушните сили на страната предупредиха в Телеграм за опасност от руско ракетно нападение.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков пристигна в Киев вчера заедно с депутатите Ивайло Мирчев, Даниел Митов и Станислав Анастасов. Българската делегация посети едно от местата, поразени от руски удари.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/