in

Има ли заплаха агенти на „Разузнаването“ да бъдат разсекретени с ваучери за храна?

Колаж: "Нова Варна"

От прокуратурата съобщиха, че в Софийска градска прокуратура (СГП) се разследва сигнал за нарушения на Закона за защита на класифицираната информация от Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР).

Сигналът идва, след като е проведена обществена поръчка за избор на оператор за изработване на ваучери за храна. Твърди се, че при нея е допуснато нарушение, свързано с данни на служители на „Разузнаването“.

По случая е извършена предварителна проверка от ДАНС. Прокурорът по делото е приел, че няма данни за корупционно или друго деяние, съдържащо признаците на престъпление от общ характер по смисъла на НК и е постановил отказ от образуване на досъдебно производство.

На постановения отказ обаче е извършен контрол за законосъобразност от Софийска апелативна прокуратура. Според проверката постановлението трябва да бъде отменено като необосновано, неправилно и незаконосъобразно. Поради това материалите по досъдебното производство са върнати на Софийска градска прокуратура за продължаване на разследването, съобщава БТА.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/