in

Какво ще бъде времето в събота? НИМХ с пълна прогноза

Снимка: "Нова Варна"

Според прогнозите на НИМХ и утре времето ще продължи да е предимно слънчево и топло, като по морето се очаква максимална температура до 20 градуса

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, над Западна България с разкъсана висока облачност. В източните райони и северно от планините ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната ще е тихо. В сутрешните часове на места в равнините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в котловините – около и под нулата, в София – около 0°.

Утре от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен, в източните райони и северно от планините – временно силен югозападен вятър. Топло време с максимални температури между 17° и 22°, в София – около 17°.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 m около 12°, 2000 m – около 4°.

По Черноморието облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури между 14° и 20°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/