in

Най-вероятно ще има нови кметски избори, според ГЕРБ в София

Снимка: "Нова Варна"

Според зам.-шефът на СОС от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев вероятно ще има нови в София с оглед на данните за злоупотреби, които има от съдебните експертизи.

Като юрист се запознах с документите и съм много притеснен как точно в район „Слатина“, където кметът е от ДБ, точно там са изчезнали 13 флашки от машини. Как се случват тези случайности в София? Това са въпроси, на които съдът ще отговори. Политическата криза се задълбочава. Това заяви зам.-шефът на СОС от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев пред bTV.

В 14 часа благодариха на ГЕРБ за зрялото и отговорно отношение към града, защото избрахме техния председател, въпреки че нямат мнозинство. Отлагаха с 4 часа отлагането на второто заседание. В 22 часа колегите бяха много недоволни от всички нас – отговорните партии, и напуснаха вкупом залата. Напусна дори новоизбраният колега, на когото аз помагах и ще продължа да помагам, но му препоръчвам да започне да чете правилника – не може да напусне заседанието демонстративно, дори това да е политическия сценарий на неговата група, разказа Георгиев.

Спасихме София от т.нар. спасители на София. Затова избрахме техен председател. Това не беше лесен избор. Но се налага, защото градът е в хаос, няма кой да контролира какво прави кметът, как харчи общинския бюджет, нито лев от парите на софиянци, които се харчат. Като започнем от златната арка, която струва 30 хиляди лева и ще зададем такъв въпрос, допълни Георгиев.

Имаха договорка с Корнелия Нинова, която не отрекоха. Изключително некоректно е това, което се случва – всички партии в съвета подкрепихме техния председател, след което им предложиха колегите разпределение по комисии. Тяхната група все още е най-голяма. Оказа се обаче, че не ги интересува да започне работа по комисии, а кой на какво ще бъде шеф, разказа още общинският съветник от ГЕРБ. И обясни, че е важно кой носи отговорност, а това били кметът на София, шефът на СОС и най-голямата група, която управлява.

Три месеца те не успяха да формират мнозинство. И в крайна сметка, благодарение на решителната намеса на г-н Борисов, направихме изключителен компромис временно, до юли месец, на изпитателен срок да изберем председател. Това е техническо решение, за да отпушим всички важни решения, разказа Георгиев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/