in

Украйна: Потопихме руския десантен кораб „Цезар Куников“ в Черно море (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Въоръжените сили на Украйна твърдят, че големият руски кораб-амфибия „Цезар Куников“ е потънал край бреговете на окупирания от Русия Крим. Според информацията, която все още не е потвърдена от Русия, корабът е бил унищожен в украински териториални води от единица, наречена Група 13.

Мощни експлозии са били чути рано сутринта в сряда, според местните социални медии, което предполага, че десантният кораб е бил ударен недалеч южно от град Ялта, съобщава Би Би Си.

Украйна многократно е удряла руския Черноморски флот в окупирания Крим.

Главното управление на разузнаването на Украйна публикува видеозапис и съобщава, че на него се вижда как военноморски дронове Magura V5 удрят десантния кораб.

Пълномащабната война на Русия в Украйна трябва да навлезе в третата си година следващата седмица и началникът на въоръжените сили на Украйна призна, че ситуацията е „изключително сложна“.

Генерал-полковник Александър Сирски, който беше назначен за главнокомандващ миналата седмица, посети фронтовата линия в сряда часове, след като руска ракетна атака отне три жертви в източния град Селидове.

Въпреки твърденията на Украйна, все още няма потвърждение от руския флот, че „Цезар Куников“ е бил потопен в Черно море, а само че шест украински дрона са били унищожени.

„Цезар Куников получи критични дупки в левия си борд и започна да потъва“, каза дирекцията на разузнаването на Украйна в сайта за съобщения Telegram, добавяйки, че е бил унищожен в украински териториални води от единица, наречена Група 13.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/