in

Делян Пеевски отсече: Денков да се прибере в кабинета си, да си научи домашното и да не ни излага 

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски даде коментар във връзка с неспиращите словесни атаки, които ПП-ДБ и ГЕРБ отправят помежду си относно външното министерство след ротацията. Припомняме, че възникнаха спорове дали е възможно Мария Габриел да е едновременно премиер и министър на външните работи. Според Делян Пеевски външната политика е нещо много сложно и трябва „да сме обективни – Мария Габриел трябва да е премиер и външен министър“

„Николай Денков трябва да се успокои, да се прибере в кабинета си, да си научи домашното и да не ни излага“, заяви Делян Пеевски.

По негови думи сегашният премиер акад. Николай Денков е необходимо „да види кой е правилният и признат от света външен министър, както той е много добър образователен министър. Видяхте Мария Габриел как се справи“.

Въпреки възникналото напрежение, което ескалира през последните седмици, Делян Пеевски вярва, че ротацията не е обречена и ще се случи.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.