in

Проф. Кантарджиев шокира всички с твърдения за болестта „Х“

Кадър: Нова Нюз

Здравният експерт проф. Тодор Кантарджиев заяви, че болестта „Х” ще възникне от животинския свят и някой микроб, с лека мутация, ще премине сред хората. По негови думи на базата на същия този принцип възникват и най-големите епидемии. Той поясни, че за да се разпространява лесно една инфекция, то следва тя да се предава по въздушно-капков път.

Експертът посочи в ефира на Нова Нюз, че в момента има трайно намаляване на случаите на грип, а пикът е бил в началото на февруари.

Проф. Кантарджиев предупреди, че не във всички области случаите намаляват и даде пример с Добрич, Стара Загора и Хасково. Експертът допълни още, че случаите на болни деца до 4-годишна възраст в Благоевград и Бургас също растат. Професорът поясни, че грипът ще се разпространява поне още месец.

Кантарджиев направи прогноза, че след грипа ще започнат да се увеличават случаите на коронавирус. Той смята, че ще се появяват варианти на COVID-19, които няма да са тежки като протичане, но ще се предават лесно.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/