in

Шефът на ГДБОП обяви, че има заплахи за живота на Мария Габриел: „Червеният пират“ ли е виновен?

Кадър: Нова телевизия

Директорът на ГДБОП шокира всички с разкрития от последните дни. По негови думи човекът, заканвал се на съдия Владислава Цариградска, е отправял заплахи и срещу вицепремиера Мария Габриел и министри. Според шефа на ГДБОП тук става въпрос за психически неуравновесен човек. Смята се, че зад заплахите стои български гражданин, водещ скитнически начин на живот и известен с псевдонима „Червения пират”.

„Получили сме имейлите, които съдържат заплаха срещу съдия Цариградска. През последните седмици подобни закани зачестиха – включително срещу г-жа Мария Габриел и различни министри. Става въпрос за множество закани, отправени срещу широк кръг от публично известни лица. Това се случва в последните седмица-две. Считаме, че всички тези сигнали се подават от едно и също лице. Има предположения кое е то – известно е с псевдонима „Червения пират”. Това е български гражданин, със скитнически начин на живот, който успява да се добере до имейлите на публични лица. Освен това отправя и бомбени заплахи срещу училища. Смятаме, че скоро ще бъде открит. В момента се издирва активно”, заяви директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов пред Нова телевизия.

Според него става въпрос за психически неуравновесен човек, който, „следейки новините, намира вариант да отправя заплахи към тези лица“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/