in

Задържаха жена от Варна, принудила пенсионерка да метне 4200 лв. през балкона

Снимка: Google Street View

От бургаската полиция съобщават за медия „Нова Варна“, че на 27 януари е имало случай на телефонна измама, осъществена по класическия механизъм „Съдействие на полицията“. Тогава измамници са успели да отмъкнат сумата от 4 200 лв. от 80-годишна бургазлийка от к-с „Изгрев“

Пенсионерката е изхвърлила през терасата на апартамента си въпросната сума.  В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас по отношение телефонната измама, е установена и задържана 56-годишна жена от Варна, имаща съпричастност към криминалното деяние.

Жената е направила пълни самопризнания и подробно описала участието си в телефонната измама. Извършени са множество действия по разследването – разпознаване и разпити на свидетели.

На варненката е повдигнато обвинение и с постановление на наблюдаващия делото прокурор, е задържана за срок до 72 часа. Констатирано е, че срещу 56-годишната жена има и други досъдебни производства за извършени телефонни измами на територията на ОДМВР – Варна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.