in

Борисов иска оставката на Тагарев

Кадър: Facebook/Novini.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на министъра на отбраната на България Тодор Тагарев.  По думите на Борисов, Тагарев е неработещ министър

Исканата от Бойко Борисов оставка дойде, след като Тагарев даде интервю за бТВ тази сутрин, в което коментира критиката на лидера на ГЕРБ, че кабинетът не е дал и болт на Украйна.

Министърът съобщи, че нова помощ за Украйна ще има и обяви, че финансовото ѝ измерение ще е в пъти по-голямо от това на предоставената досега.

„Постоянните критики и атаки срещу мен пречат да изпълним тази своя политика“, оплака се Тагарев.

Борисов, както стана ясно от негово изявление пред медиите преди малко, иска смяната, тъй като го определя като неработещ – най-вече заради факта, че обещаните на Украйна БТР-и още са в София.

„Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа – каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента“, посочи Борисов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/