in

Служител на заложна къща у нас инсценира грабеж: Двама въоръжени уж нахлули и обрали всичко

Колаж: "Нова Варна"

Служител на заложна къща в Благоевград е инсценирал грабеж, след което криминалисти от ОДМВР-Благоевград са го задържали.

В резултат на предприети светкавични действия, криминалистите установиха автора на съобщен „грабеж“ в заложна къща в Благоевград, служител във фирмата.

Сигналът за престъплението е получен вчера (27 февруари, вторник) около 12:45 часа от охранителна фирма. От пристигналите на място незабавно полицейски служители е установен 27-годишният мъж, служител в заложната къща.

Той заявил пред униформените, че минути преди това в обекта били нахлули двама мъже, единият от които въоръжен с пистолет, които със заплахи отнели наличната сума и златни накити, изложени за продажба, след което побързали да изчезнат.

В хода на предприетите активни оперативни действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента, криминалистите установили разминавате в подадената информация. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.