in

За любовта, музиката и надеждата: Историята на Татяна, която свири във Варна в подкрепа на своята майка Любов (ВИДЕО)

Снимки: "Нова Варна"

Татяна е музикант и преподавател, родом от Украйна. От началото на конфликта в родината си е намерила убежище във Варна. Татяна свири на улицата, за да събира средства за своята майка Любов, която е на 67 години.

Съдбата на Любов е жестока – тя претърпява сериозен инцидент. Вследствие на избухнал пожар в дома на Любов, цялото ѝ лице е обгорено. Освен необходима трансплантация на кожа, Любов страда от редица усложнения, сред които отказване на бъбреците, причинено от прекомерния прием на антибиотици. Жената е пенсионер с ниска пенсия и здравословното ѝ състояние не ѝ позволява да работи. По този начин тя се оказва в безизходица. Живееща сама и без близки, Любов разчита единствено на своята дъщеря Татяна.

Музиката на Татяна се превръща не само в израз на нейната страст, но и в начин за събиране на средства и осигуряване на необходимата грижа за майка ѝ.

Благодарността на Татяна към България е безкрайна. Топлата подкрепа и съчувствие, които тя получава не само ѝ дават сила да продължи напред, но и я уверяват, че добротата и хуманността могат да преодолеят всяка преграда. “Благодаря на България и на хората, които съчувстват и подкрепят моята музика, идея и мама”, казва Татяна в разговора си с нас.

Музиката на Татяна и нейната история служат като пример за силата на човешкия дух и способността на изкуството да обединява хората и да носи светлина дори и в най-трудните моменти.

По публикацията работи: Зоя Георгиева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/