in

Погребват Навални: Шофьори на катафалки отказали да закарат тялото му на погребението (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/CNN-News18

Припомняме, че руският опозиционер Алексей Навални почина на 16 февруари в наказателната колония в Сибир. Там той излежаваше 19-годишна присъда.  След смъртта му, руската затворническа служба съобщи, че Навални се е „почувствал зле след разходка“ в сибирската наказателна колония и „почти веднага“ е загубил съзнание.

Шофьори на катафалки отказват да закарат тялото на Навални на погребението в Москва, казват от екипа на критиците на Путин

Опитите да се наеме катафалка, за да откара тялото на Алексей Навални до погребението му, са били осуетени от неизвестни хора, съобщи екипът на руския опозиционен лидер в четвъртък, съобщава Си Ен Ен.

Говорителят Кира Ярмиш твърди, че на шофьорите са се обаждали „неизвестни хора и са ги заплашвали да не вземат никъде тялото на Алексей“.

Ярмиш каза, че са й казали, че „нито една катафалка не се съгласява да откара тялото там“.

Екипът на Навални срещна затруднения и при наемането на място за погребението му, което ще се проведе в 14:00 часа. местно време в петък (1 март) в църквата на иконата на Божията майка в московския квартал Марино, където живееше опозиционният лидер. След това ще бъде погребан на Борисовите гробища.

Много места твърдяха, че са заети, или отказаха резервация, след като името на Навални беше споменато, докато едно място изрично каза, че им е забранено да работят с екипа на Навални, каза Ярмиш във вторник.

Първоначално екипът беше планирал публично сбогуване и погребение на покойния руски опозиционен лидер за четвъртък, но им беше казано, че „няма свободни гробищни работници, които да изкопаят гроб“, каза Иван Жданов, директор на Антикорупционната фондация на Навални, на сряда.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/