in

На 82 години е, а бяга 100 метра за по-малко от 22 секунди: Тази баба-спринтьорка засрами всички младоци (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/TF1 INFO

Силна воля, уникални умйения и младежка сила. Жена на 82 години от Нормандия притежава всички тези качества, с които някои младежи не могат да се похвалят. Мишлен Бейли успя да счупи френския рекорд за бягане на 60 метра в своята категория. Освен това жената подобрява и националния рекорд в своята възрастова категория, изминавайки 100 метра за по-малко от 22 секунди.

На 10 декември 82-годишната спринтьоркс завоюва златен медал, след като подобри рекорда за най-бързо бягане на 60 метра в категория 80-85 години на състезание в Мондевил.

Изненадващото е, че Бейли не е била отдадена на тренировките цял живот и въпреки това се представя повече от блестящо. Тя се запалва по спорта, когато е на 55годишна възраст. Започва с маратон, а вече няколко пъти е шампионка на Франция на 100 метра. Спортистката Мишлен тренира усърдно четири пъти седмично и в момента се готви за световно първенство.

„Дори не мислех за възрастта си. Мислех само за това, че съм с фланелката на френския отбор, че представлявам Франция. И това беше всичко“, казва Бейли.

„Тя не само спечели шампионата на Франция, но и подобри френския рекорд, което означава, че никой в нейната категория, над 80 години, не е бягал толкова бързо“, обясни треньорът ѝ.

Следващото ѝ голямо състезание ще бъде шампионатът на Франция в Лион в началото на март 2024 г.

Съпругът на Бейли е вдигнал ръце и признава, че жена му никога не може да върви до него спокойно.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/