in

Нова стачка на германски авиопревозвач тази седмица: Какво ще стане с полетите?

Снимка: Pixabay

Предстоят още два дни тази седмица, в които ще се проведе стачка на служителите от наземното обслужване на германския авиопревозвач „Луфтханза“. Очаква се да бъде засегнат пътническият трафик

Синдикатът „Ферди“ (Verdi) съобщи, че отново е отправил стачен призив към служителите от наземното обслужване на германския авиопревозвач „Луфтханза“ (Lufthansa), предаде ДПА.

Стачните действия се планират за 7 и 8 март (четвъртък и петък) и са част от продължаващия спор за възнагражденията на персонала.

Припомняме, че служители на „Луфтханза“ стачкуваха и миналата седмица, но въпреки това тогава протестът не засегна пътническите полети.

Сега обаче се очаква пътническият трафик да бъде засегнат. В зоните, свързани с обслужването на пътници, стачката ще започне в 04:00 ч. местно време в четвъртък и ще приключи в 07:10 ч в събота, съобщава БТА.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/