in

Топ климатолог обяви кога идва инфарктен студ и ще имаме ли 20-25 градуса през март

Снимка: Pixabay

Климатологът гл. ас. д-р Симеон Матев заяви, че шансът за инфарктен студ с температури от порядъка на минус 3-4, е малък, но въпреки това той предупреди, че на 7, 8, 9, 13 и 14 март това може да се случи.

„Шансът за инфарктен студ – минус 3-4, е малък, но на 7, 8, 9, 13 и 14 март може да се случи. Тези климатични изменения, на които сме свидетели през последните години, водят именно до това“, посочи климатологът.

Според земеделците обаче не студът е опасен за тях, те се опасяват от засушаването. Но този проблем донякъде може да бъде решен по технически начин“, каза Матев в сутрешния блок на Нова Нюз.

По думите на Матев март крие своите изненади в задния си джоб и неслучайно го наричат женския месец. „Една потайна жена. Март е месец, в който времето може да бъде и така, и онака“, заяви климатологът.

„Към 7-8 март ще бъде най-студено като цяло. На 9 март сутринта ще има и отрицателни температури, но няма да бъдат по-ниски от минус 2, минус 4 градуса“, заяви Матев.

Според него след това отново ще има затопляне, което ще е в периода 10,11 и 12 март. После отново ще има връщане към обичайното. „Надяваме се с по-обилни валежи“, отбелязва климатологът Матев.

Той заяви, че ако се стигне до 20-25 градуса, то това най-вероятно ще се случи за кратко и чак след 20 март.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/