in

Супер трик: Ако добавяте тази съставка, баницата направо прелива от тавата

Кадър: Youtube/Вкусни рецепти с Таня

Всички обичаме да си похапваме традиционната българска баница. На пръв поглед рецептата за баница изглежда простовата и лесна, но и тя си има своите тънкости. Ако изпипаме нещата както трябва, резултатът ще е зашеметяващ пухкав и бухнал шедьовър с невероятен вкус.

Някои домакини използват една конкретна съставка, с която баницата става супер пухкава, та чак излиза от тавата, а именно газирана вода.

Необходими продукти:

  • 500 гр кори за баница
  • 5 яйца
  • 250-300 гр сирене
  • 250 мл. газирана вода
  • 1 с.л. студено масло
  • 100 мл олио

Начин на приготвяне:

Първо намазваме дъното на тавата с олио и отгоре полагаме една цяла кора. Всяка следваща кора се намазва с малко олио и се поставя набръчкана, така че да покрива половината тава. По този начин се поставят по 2 намачкани кори на ред.

Поръсваме всеки ред с натрошено сирене. Редим докато накрая поставяме последните кори гладки, без да ги набръчкваме.

След това режем баницата на квадрати. Накрая приготвяме смес от яйцата и газираната вода. С нея заливаме баницата отгоре. След това нареждаме малки парченца масло на повърхността на баницата.

Печем баницата за около 30 минути в предварително загрята фурна, на 190 градуса. След като мине 30-тата минута намаляваме градусите на 175 и допичаме до получаване на златисто-кафява коричка.

Добър апетит!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/