in

Борисов: Петков поне е човек, който си държи на думата

Кадър: Facebook/Политическа Партия ГЕРБ

Днес ГЕРБ представи пред Националното съвещание на партията проекта на споразумение за съвместно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ до края на мандата на 49-ото НС. Борисов заяви, че не знае как ще водят предизборната кампания, в случай че се стигне до нови избори

По време на представянето на споразумението с ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви следното: „Партията ни е мила, но държавата е всичко“.

„Тези три години минахме през какво ли не, но за ужас на нашите противници, станахме по-силни. На 3 март държавата и народът показаха едно чудовищно ново разделение. Разделението идва от „Шипка”. Ние като партия, спасихме националния празник, но нашият председател беше освиркан“, заяви Бойко Борисов.

„От ПП-ДБ никой не се появи. Появиха се прорустки и националистически партии и си пролича разделението по тази ос. От другата страна останахме ние, ПП, ДБ и ДПС. Сиреч към първоначалното преди 3 години разделение, което беше между нас с ПП и ДБ, БСП, „Възраждане”, ИТН, се появи едно ново силно разделение в обществото. Отивайки на избори, трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои. Отделно ще бъдем много по-слаби в битката за геополитическата ориентация на България”, заяви той. По думите му българският народ ще плати цената за направените неща през последните 3 години.

„Не знам ако отидем на избори как ще водим и предизборната кампания. Не мога да кажа нищо срещу Петков, така както преди, да се сбия с него в ефир. Изкарахме 9 месеца заедно и направихме доста неща заедно. Петков поне е човек, който си държи на думата, ще каже как се развиха нещата, особено за подкрепата с оръжия за Украйна, съдебната система, реофрмите в конституцията“, добави Борисов.

Утре с Габриел и делегация от ГЕРБ-СДС имаме двустранни срещи, ще излъчим наш кандидат, ще гласуваме в четвъртък и ще обявим. Подготвихме един проект на споразумение, за да не поставяме колегите от ПП-ДБ в ултимативен или под натиск тон. Поел съм ангажимент днес да им предадем споразумението“, допълни още Борисов.

„Ако ще има стабилно правителство, то думата на ГЕРБ ще тежи“, каза вицепремиерът Мария Габриел. Тя отбеляза, че в момента не съществува усещане за равнопоставеност в правителството.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/