in

Важна информация за търсещите работа във Варна и цялата страна

Кадър: Youtube/RM TV Vratsa

Изглежда, че у нас обявите за работа продължават да увеличават броя си, като това се отнася за почти всички сектори.

Поне това показва ежемесечният анализ на популярна HR компания и кариерен сайт у нас.

От анализа става ясно, че през месец февруари има ръст от 4%, което означава 1700 предложения повече, сравнено с предходния месец януари.

През февруари се отчита лек ръст от 4% (1700 предложения повече) спрямо предходния януари. Въпреки това на годишна база все още се отчита спад – предложенията са със 7% (или с около 3100) по-малко на брой спрямо същия период през предходната 2023 г., съобщават още от компанията.

В момента има засилено предлагане на работа в сектора „Хотелиерство и ресторантьорство“. Обявите в него са с 1200 повече спрямо месец януари – това означава, че има ръст от 22 на сто. След него по ръст на предложенията се нареждат секторите „Търговия и продажби“ (450 предложения повече, 4 на сто ръст), „Строителство“ (230 предложения повече, 10 на сто ръст) и „Административни и обслужващи дейности“ (190 предложения повече, 4 на сто ръст).

Най-голям спад на предложенията се отчита в секторите „Производство“, „Здравеопазване и фармация“ и „Счетоводство, одит, финанси“.

В секторите „Логистика и транспорт“, „Производство“ „Маркетинг и реклама“ и ИТ няма промяна спрямо месец януари.

Отчита се и лек ръст при предложенията за работа от вкъщи и/или дистанционна работа – 2 на сто.

Във водещите областни градове се наблюдава положителна тенденция, сочи проучването. Броят на обявите се е изменил, както следва: София (+1 на сто), Пловдив (+4 на сто), Варна (+11 на сто), Бургас (+11 на сто) и Стара Загора (+3 на сто). Броят на предложенията в Русе остава същият като през януари.

Като дялово разпределение в София обявите са 43 на сто, а в останалите градове са, както следва: Пловдив (10 на сто), Варна (9 на сто), Бургас (4 на сто), Русе (3 на сто) и Стара Загора (3 на сто).

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/