in

Какво се случи с Meta? Засегнати са потребители от САЩ, Европа, Китай, Австралия и Мексико

Снимка: Pixabay

Припомняме, че вчера около 17:30 ч. българско време възникна голям срив в притежаваните от Meta Facebook и Instagram. Стотици хиляди потребители от цял свят бяха релогнати от акаунтите си, мислейки, че са били хакнати. В крайна сметка проблемът беше решен след около два часа. От Meta се извиниха на засегнатите потребители и заявиха, че проблемът е бил разрешен възможно най-бързо

Заедно със САЩ, прекъсването достигна Обединеното кралство, части от Европа, Китай, Австралия и Мексико, което доведе до падане на цената на акциите на Meta.

Потребителите наводниха X (бившия Twitter), оплаквайки се от прекъсването и споделяйки мемета, за радост на собственика Илон Мъск.

Не е съвсем ясно колко пропуснати приходи е коствало на Meta всичко това, въпреки че седемчасово прекъсване преди три години е възлизало на около 100 милиона долара.

Източник във Facebook заяви за Daily Mail, че вътрешните системи на компанията също не са работили, което може да е довело до проблемите.

Съветът за национална сигурност на Белия дом наблюдаваше инцидента и не знае за конкретна злонамерена кибернетична дейност в момента, каза говорител.

В пика на прекъсването имаше повече от 550 000 доклада за прекъсвания за Facebook и около 92 000 за Instagram, според уебсайта за проследяване на прекъсванията Downdetector.com.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/