in

МВР излезе с особено любопитна информация около „Осемте джуджета“

Колаж: "Нова Варна"

След като в публичното пространство излязоха твърдения, че служители на МВР са участвали в охраната на ресторант „Осемте джуджета“, от Министерството на вътрешните работи предоставиха своя официална позиция, която гласи следното:

Със заповед на тогавашния вътрешен министър г-н Бойко Рашков през юни 2021 г. е извършена обстойна проверка по сигнал на Фондация „Антикорупционен фонд“.

В доклада на дирекция „Инспекторат“ се посочва, че в периода  от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намирала доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

Тези констатации са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 3 август 2021 г. На 1 септември 2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от г-н Рашков.

С оглед на неотдавнашните публикации в медиите, включващи предполагаеми изображения на полицейски служители, за които се твърди, че са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, министърът на вътрешните работи вече е разпоредил извършването на проверка.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.