in ,

Криминалисти с голям удар във Варненско: Има задържан

Снимка: МВР

Стана ясно, че криминалисти от Варна са открили две оранжерии за отглеждане на марихуана. По информация от МВР това се е случило при проведена специализирана полицейска операция след получен сигнал.

Криминалистите са открили обособени помещения, специално оборудвани с високотехнологични лампи, системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, вентилация и напоителни системи, намиращи се в два имота в провадийското с. Славейково.

От въпросните помещения са иззети общо 227 растения от рода на конопа в различен стадий на растеж, електронна везна, пари и водена документация, относно отглеждане на растенията.

По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата.

С полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан мъж на 41 години, като му е повдигнато обвинение. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.