in

Надежди и разочарования: Разговаряхме с варненци за предстоящите избори (Видео Репортаж)

Колаж: "Нова Варна"

С наближаването на предстоящите избори, гражданите на Варна изразяват разнообразни мнения и чувства, като отразяват широкия спектър от нагласи в обществото. На улиците на града, нашият репортерски екип се срещна с различни хора, за да чуе техните очаквания и опасения.

Можете да гледате видео репортажа в края на статията.

Не, няма да гласувам, понеже не виждам никакви резултати от гласуването,“ споделя млада жена, изразявайки общото разочарование, което се носи във въздуха. Настроението се усеща като критично, с нарастваща апатия към политическия процес.

Въпреки разпространеното чувство за песимизъм, някои все още обмислят своето решение: „Може и да гласувам, нe знам… много престъпници влязоха в парламента.“ Това изказване подчертава дилемата на избирателите, които се колебаят дали да участват в изборите, докато съмненията в интегритета на изборния процес остават.

Спомените за по-добри времена също намират място в разговорите. Част от интервюираните граждани изразяват носталгия по миналото в диалог с нас.

Политическата сцена се възприема като доминирана от несигурност и непредвидимост. Гражданин подчертава разочарованието си от текущите политически лидери и стремежа за връщане към предишния ред.

Въпреки многото негативни мнения, все още има хора с ясна цел: „Само знам какво искам да направя, но там нататък вече зависи от желанието на всички останали и от усилието, което те положат.“ Тази позиция подчертава как индивидуалният оптимизъм може да се сблъска с колективното разочарование.

От разговорите ни с граждани се обособява и група хора, които нямат политически възгледи и не споделят никакви очаквания. Те не желаят да гласуват, нито имат интерес в сферата на политиката: “Изобщо не гледам новини, не ги следя. Изобщо не се интересувам от политика. Няма смисъл.”

Репортажът разкрива разнородните и често противоречиви възгледи на гражданите относно предстоящите избори. Докато някои се чувстват разочаровани и отегчени от политическия процес, други все още търсят промяна или пък се колебаят дали изобщо да участват. Какво ще бъде бъдещето на Варна и на България след изборите? Отговорите ще се търсят на урните.

Видео репортаж:

Публикувано от Зоя Георгиева