in

Пълна мистерия: Огнено кълбо в небето над Русия (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Мистериозно огнено кълбо беше забелязано в небето. Жители в Южна Русия споделиха видеоклипове в мрежата, които са заснели. Кълбото е забелязано от няколко региона, включително Ставрополския край, Карачаево-Черкезката република, Краснодарския край и Република Калмикия. 

Руската държавна информационна агенция РИА Новости съобщи, че някои жители смятат, че става въпрос за падащ метеорит или комета, докато други казват, че според тях са видели сателит или „вражески обект“.

На видеозаписите се вижда как огненото кълбо се разпада на множество частици, докато се движи бавно по нощното небе.

От Newsweek уточняват, че не могат да проверят кадрите по независим начин.

Това се случва седмици след като потребители на социалните медии съобщиха, че са видели мистериозни спираловидни НЛО в САЩ и Европа. Интересът към неидентифицираните въздушни явления (НЛО) достигна своя връх миналата година, след като през юли 2023 г. няколко експерти свидетелстваха пред комисия на Конгреса, че те могат да представляват заплаха за националната сигурност. Проучване на Галъп, проведено през 2021 г., установи, че 41% от американците вярват, че извънземни космически кораби са посещавали Земята, което е с осем пункта повече от 33% през 2019 г.

РИА Новости съобщи, позовавайки се на любители астрономи, че наблюдението може да е било космически отпадък, горящ с ниска скорост.

Каналът в Telegram на астрономическия проект AstroAlert съобщи, че горящият обект вероятно е сателит SpaceX Starlink.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/