in

Разходка из древни руини и напитки в басейна: Защо този европейски остров е идеален за ваканция ?

Със своите синове тийнейджъри, Трейси Маклауд е изправена пред предизвикателството да балансира между луксозно бягство за възрастни и шумна ваканция за момчета за една семейна почивка

От една страна, това е люлката на европейската цивилизация, родното място на Зевс и дом на множество минойски руини и антики. От друга страна: Парти! Има нощни клубове, битки с пяна и общата репутация на хаос, свързан с Малия, основна дестинация за тийнейджърски разврат.

Навлизането на масовия туризъм през 80-те години на миналия век, с изграждането на нов път, отварящ брегова ивица на изток от Ираклион, направи възможно две изключително различни ваканционни изживявания на най-големия гръцки остров.

Това е Крит с луксозни вили под наем, дизайнерски хотели на тюркоазени плажове и спиращи дъха планински пътеки. Има и бюджетен вариант – летете до Ираклион.

Но какво ще стане, ако искате нещо между тях? За това, което може да е последната ни семейна ваканция, преди децата да се превърнат в големи възрастни, трябва да ги примамим от техните човешки пещери с обещания за забавление и действие.

Къща в хълмовете над прословутата ивица за партита на Крит, избрана от специалистите по отдаване под наем на луксозни вили Oliver’s Travels, предлага най-доброто от двата свята.

За старите, вила и басейн, бял куб от минимализъм в стил Миконос , греещ надолу към прашните задни улички на планинско село, крайбрежните саксии на Пристанището на Херсонисос и Малия, на няколко километра надолу по хълма.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/