in

Варна беше посетена от военни представители на държавите от НАТО

Снимка: ВМС

От ВМС съобщиха за медия „Нова Варна“, че национални военни представители на държавите от НАТО са посетили Варна. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов посрещна гостите

Делегация от национални военни представители в Съюзното командване по операциите на НАТО, които на 30 и 31 май 2024 г. са на посещение в България, посетиха Варна и се срещнаха с Командването на Военноморските сили.

Такива мероприятия се домакинстват на ротационен принцип от съюзниците два пъти в годината. На 27 и 28 май, непосредствено преди пристигнето в София, домакин на делегацията беше Румъния.

По време на визитата в Адмиралтейството, гостите бяха посрещнати от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, след което присъстваха на брифинги, представени от офицери от Командването и Щаба на флота.

Беше представена информация за актуалната обстановка по сигурността в Черноморския регион, анализ на заплахите и обзор на дейностите по ограничаване на породените от това рискове. Гостите бяха запознати с приноса на българските Военноморски сили към общите усилия за гарантиране на сигурността на съюзниците и перспективите за тяхното развитие.

По-късно делегацията посети Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Археологическия музей на Варна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.