in

Охранител рита в главата мъж пред детето и жена му

Снимка: ОДМВР-Перник

Стана ясно, че охранител изрита в главата шофьор пред детето и съпругата му. Бруталните сцени са се разиграли на пътя Асеновград-Смолян, малко след село Бачково.

Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген. Те често посещавали майката на съпругата му, която живее в село Нареченски бани. Пътували към населеното място, като шофьорът карал с около 40 км/ч. Пред него имало микробус, предава „Марица“.

Изведнъж мъжът с фолксвагена усетил удар в лявата част на автомобила. Погледнал и забелязал, че до него се е допряло черно ауди. Натиснал спирачките, но другата кола продължила да го притиска надясно. Така потърпевшият спрял вдясно на пътя, а до него и аудито.

Охранителят, който бил зад волана му, излязъл от автомобила си и се насочил към бащата. Отворил предната лява врата на колата му, на висок тон му потърсил сметка за действията му, без последният по никакъв начин да е нарушил правилата за движение на пътищата.

Веднага след това, без да дочака отговор и без никаква причина, охранителят с аудито нанесъл удар с крак в лицето му. Жената и детето, което е на 11 г., силно се изплашили и се разплакали. Биячът се качил на своя автомобил и потеглил с него в посока с. Нареченски бани.

Свидетел на случката станал шофьора на микробуса. Той изчакал пострадалият, за да му окаже първа помощ, ако това се налага.

Вечерта нападнатият шофьор потърсил лекарска помощ в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, след което се освидетелствал в катедра „Съдебна медицина“ към същото здравно заведение, като с установени охлузване и кръвонасядане по лицето.

След това депозирал и заявление в полицията в Асеновград, по което след извършена проверка било образувано наказателно производство.

Шофьорът нападател бил открит. Магистратите му наложили глоба в размер на 1500 лева. Той няма предишни осъждания, но като отегчаващи вината обстоятелства съдът преценил конкретните действия и подбуди преди извършване на престъплението, както и факта, че същият е имал опасно поведение с колата си и напълно безпричинно е причинил телесната повреда на пострадалия. Охранителят ще трябва да плати и над 330 лева на МВР за разноски по делото.

„Причините за извършване на престъплението са липсата на чувство за отговорност от страна на обвиняемия по отношение на собствените му действия и постъпки и незачитането на установения в страната правов ред, и по-специално на нормите регулиращи обществения ред, спокойствието и личната неприкосновеност на гражданите“, казва съдът в мотивите си.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/