in

Важни новини за уличната настилка на бул. „Христо Смирненски“ във Варна

Снимка: Google Street View

Стана ясно, че до 20 юни уличната настилка по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“ ще бъде възстановена на биндер. Това ще даде възможност за възстановяване на автомобилния трафик, научи медия „Нова Варна“.

Ангажимент за спазване на този срок поема пътностроителната фирма, която работи по един от основните обекти на дружеството „ВиК“ във Варна.

Изпълнителят на обекта, който е по проект на ВиК-Варна, отчете, че в участъка преди 45 дни е приключило полагането на водопровода и битовата канализация, тръбопроводите са засипани, изградени са бордюрите от южната страна. Според графика им предстои монтирането на стълбове за улично осветление и изграждане на насрещния бордюр.

Булевардът ще бъде проходим, но полагането на най-горния износващ слой на настилката ще започне през есента. Целта е да не се затруднява още повече движението през активния туристически сезон. В летните месеци ще се изграждат единствено тротоарите по булеварда.

Ул. „Прилеп“ също е в обхвата на ВиК – проекта и има съществено забавяне в изпълнението. По информация на пътната фирма вече се работи по последния участък от полагането на канализация. По молба на граждани ще бъдат допълнително изградени други 30 метра тръбопровод, с което до 15 юни ВиК-дружеството ще завърши работата си на обекта. Асфалтирането на улицата също може да започне в следващите дни. Проектът е със срок от 4 месеца и ще се изпълнява през лятото.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/