in

Оказа се невярно твърдението, че ЕС иска да ни забрани мусаката (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Бон Апети

Преди известно време се разпространяваше твърдение, че Европейският съюз ще се опита да ни забрани да ядем мусака. Това доста притесни българският народ, но се оказва, че такова нещо в действителност няма. Твърдението обиколи социалните мрежи след публикация на чуждестранна медия, в която пише, че мусаката е ястието, което е най-вредно за климата.

Чували ли сте за неща, които Европейският съюз ще принуди хората да правят, без те да го искат? Например да ядат насекоми, да приемат Истанбулската конвенция, да въведат сексуално образование за децата си.

Сайтът „Фактчек“ развенча митовете дали Брюксел може да налага подобни неща на хората в Евросъюза. Изданието тръгна по следите на спекулациите в интернет и провери доколко са аргументирани. В студиото на Нова Нюз Мина Киркова разкрива повече детайли по темата.

„В последните години се разпространяваха много и различни твърдения за неща, които Европейският съюз ни „забранява“ да правим. Това са заблуди и манипулации, които се разпространяват от много време“, обясни Киркова.

Други митове гласят, че ще бъде забранено розовото масло, носенето на дънки и използването на пари в брой. Всъщност, Брюксел не забранява нищо на гражданите на Евросъюза. Наслагването на неистини води до дезинформирането на потребителите, подчерта Киркова.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/