in

Ивелин Михайлов от „Величие“ ще строи „град в града“ във Варна за над 400 милиона лева

Колаж: "Нова Варна"

Както вече стана ясно след изборите, провели се на 9 юни (неделя), ПП „Величие“ е новата формация в парламента, която ще има 13 депутатски места. За формацията гласуваха малко под 100 000 души.

Един от лидерите на „Величие“ е бизнесменът и изпълнителен директор на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов. Той не е в депутатските листи.

Бизнесменът планира инвестиция на стойност над 400 милиона лева във Варна – град в града, или място за бизнес и живеене с около 200 000 кв. м. разгърната застроена площ на територията на бившия радиозавод, съобщава БНР.

Сделката е осъществена през 2023 година. Заводът не е бил собственост на ТИМ, а на акционерното дружество, което преди време го е приватизирало, пояснява Михайлов.

По думите му радиозаводът има разрешение за събаряне.

„Ще има хотел, който да обслужва летището, за да може да се развие Варна. Целият проект е направен по начин, по който да подпомогне Варна. Идеята е да се направи тип сити – център на Балканите, и това да привлече интелектуални работещи фирми във Варна и в България. Да даде възможност на Варна да се разширява в посока Девня, на това място да се работи и живее едновременно, от интелигентни хора и по този начин Варна да се развива“.

„Имам съмнения за корупция в определени структури. След като подавам информация към службите и тази информация после се връща чрез организираната престъпна група, която идва при мен и ми казва – защо си казал това в полицията или някъде. Тогава не мога да съм сигурен, че когато подам сигнал към тези служби, не знам къде е пробивът“, коментира Михайлов пред медиите във Варна.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/