in

Масов бой в центъра на Габрово: Хвърчали са столове и камъни (Видео)

Колаж: "Нова Варна"

Клип на масов бой в центъра на Габрово разтърси социалните мрежи. Клипът показва как мъж се сблъсква с група хора, хвърляйки столове по тях в заведение в центъра на града. На видеото се вижда как мъжът бута една от жените на земята, а тя отвръща, замеряйки го с камъни. Размяната на закани като „ще ти счупя главата“ допълнително подгрява напрежението.

Причината за ескалацията остава неизвестна, но инцидентът предизвика вълна от реакции в деня на изборите и продължава да възмущава местните жители. Според коментара на Стефан Аврамов, участник в конфликта, става въпрос за личен спор без етническа омраза. Той заяви, че всичко е било акт на самоотбрана и че полицията бързо е реагирала, разрешавайки проблема. Вечерта, според него, конфликтът е приключил с ръкостискане.

Аз съм човекът, който мята столовете и проблемът е напълно личностен. Няма никаква етническа омраза. Полицията дойде още на същия ден и проблемът беше решен. Вечерта дори си стиснахме ръцете с групата от мъже и жени. Беше вид самоотбрана. Не е заради нещо сериозно, познавам се с тях, откакто съм роден. Няма пострадали, живи и здрави сме и аз, и те„, коментира Аврамов.

Участниците в конфликта са дали обяснения пред властите и са получили актове за административни нарушения. Засегнатата страна е оттеглила жалбите срещу Аврамов.

Публикувано от Зоя Георгиева