in

Габриел Вълков: Корнелия Нинова вече е в историята

Снимка: Пресцентър на БСП

Припомняме, че по-рано днес на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че подава оставка. След гръмката новина по темата говори председателят на младежкото обединение в БСП Габриел Вълков

„Корнелия Нинова вече е в историята. Трябва да започне разговор кой ще е следващият председател“, заяви той пред БНР.

Младите социалисти вчера поискаха оставката на лидера на БСП.

„Необходими са големи реформи и промени. БСП падна с 30% надолу на тези избори. Има нужда от подмладяване на партията. Но няма никаква чуваемост. Виждат ни като някаква заплаха, като конкуренция. През цялото време говорим с Корнелия Нинова и с ръководство. Обясняваме им, че не може да се продължава по този начин. 800 хиляди човека вече не гласуват за БСП“.

Габриел Вълков смята, че за Нинова вече няма подкрепа.

„Половината от нейното ръководство ми звънна след излизането на нашата позиция вчера до днес, за да ми каже, че може би е време тя да си ходи и да ни поздравят за действията. Обадиха ми се половината от депутатите, членове на Националния съвет. Казаха: „Стига толкова!“.

Трус на политическата сцена: Нинова подава оставка (ВИДЕО)

Тази сутрин в ефира на Нова Нюз председателят на Националния съвет на Младежкото БСП Габриел Вълков посочи с какви мотиви младите социалисти поискаха оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.

„Призивите, малко или много, дойдоха от изборните резултати. Резултатът на БСП пада с всеки едни избори. През последната година бяхме градивна опозиция, а загубихме електорат. Други партии, бидейки опозиция, качват своя резултат. Защо едни могат, а други – не”, попита Вълков. По думите му председателят на партията трябва да поеме отговорност, подавайки своята оставка.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/