in

Датският премиер след нападението: Бях разтърсена

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че миналия петък беше осъществено нападение над премиера на Дания Мете Фредериксен. Тя все още не се е възстановила напълно, но вече изпълнява управленските си задължения

„Ужасно е да те ударят. Бях разтърсена. Бяха нарушени последните ми граници – физическите. Разбира се, радвам се, че няма признаци това да е планирано или да има политически мотив. Вероятно има натрупване“, заяви датският премиер Мете Фредериксен след инцидента.

Фредериксен беше нападната на площад в центъра на Копенхаген. За нападението е задържан мъж на 39 години, който е чуждестранен гражданин. В момента на нападението той е бил пиян и под въздействието на наркотици. Твърди, че няма ясен спомен за случилото се. Той определя Фредериксен като „много добър министър-председател“.

Нападателят нито говори, нито разбира датски, но притежава датски граждански регистрационен номер, по информация от местната медия „Берлингске“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/