in

Бедствено положение: Затварят училища и детски градини заради бурята и градушката в голяма наша община

Стана ясно , че Община Нова Загора обяви бедствено положение след снощната буря, придружена с градушка и силен вятър. Днес е и неучебен ден за училищата и детските градини в общината, обяви кметът Галя Захариева.

Ледените късове са начупили прозорци, има щети по покриви и сгради. Пострадали са и землищата на няколко села в общината, предаде Нова телевизия.

„Сериозни поражения има по сградите на училищата и градините, счупени прозорци, покриви. Имаме течове вътре в сградите. Започна да вали, което ще ни попречи бързо да реагираме с почистването. Умолявам гражданите на Нова Загора, които са почистили дворове от снощи, да сложат листата и колоните в чували, за да не напълним шахтите наново. Имам подкрепа от всички. Търсят ни доброволци, които да се включат. Дано да спре да вали, за да можем по-ефективно да почистваме града“, каза още градоначалникът.

Облачната система, която е нетипична за България и е приличала на торнадо. Височината и е била около 15 километра.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/