in

Катастрофа между каруца и кола край Бургас: Водачът на каруцата бил пиян

Колаж: "Нова Варна"

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия „Нова Варна“, че на 17 юни около 21:20 ч. е възникнал пътен инцидент на пътя вилна зона „Чолакова чешма“ до к-с „Арките“ в с. Кошарица с посока пътя Бургас – Варна

От полицията посочват, че каруца с животинска тяга, управлявана от 30-годишен мъж от с. Ориаре, завивайки наляво за навлизане в крайпътна територия, не пропуска правомерно движещ се по пътя лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от 56-годишен пловдивчанин, като допуска пътен инцидент с него.

От ПТП пострадали: водачът на каруцата (получил охлузвания по главата и тялото, без опасност за живота), който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, неговият спътник – 48-годишен мъж от Средец (получил охлузвания по тялото, без опасност за живота) и водачът на лекия автомобил (получил леки общи наранявания, без опасност за живота, прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение).

Водачите са тествани за употреба на алкохол, като дрегерът отчел за водача на каруцата положителна проба – 1.72 промила. Работата по случая продължава.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.