in

Кола се озова в храсти край пътя Бургас – Созопол: Пияни мъж и жена не искали да кажат кой е карал

Кадър: bTV

Пътен инцидент е настъпил във вечерта на 18 юни по Черноморието. Автомобил е самокатастрофирал и се е озовал в храсти извън пътното платно. До него полицията заварила мъж и жена – чуждестранни граждани, като и двамата не искали да кажат кой е шофирал. И двамата били под въздействието на алкохол

На 18 юни около 22:44 ч. на пътя Бургас – Созопол, в района след бензиностанция на входа за Созопол, самостоятелно катастрофирал лек автомобил със софийска регистрация, взета под наем.

При пристигането на полицейските служители автомобилът е открит в храсти извън пътното платно. До автомобила се намирали двама австралийски граждани – 36-годишна жена и 38-годишен мъж, влезли в България през ГКПП – Летище София на 17 юни.

Двамата отказали да кажат кой от тях е управлявал катастрофиралия автомобил. Тествани са за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел 1.26 промила за жената и 1.51 промила за мъжа.

Същите отказали да дадат кръв за химичен анализ. Задържани са за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.