in

Екстремна жега мори туристите в Гърция: Някои умират, други изчезват

Снимка: Google Street View

Страшна жега е обхванала съседна Гърция, което се оказва фатално за някои туристи, избрали страната за отдих. Стана ясно, че възрастен холандски турист, тръгнал на поход на гръцкия остров Самос, не е оцелял

Става въпрос за 74-годишен мъж, който е намерен безжизнен, легнал по очи в дере на около 300 метра от мястото, където е бил видян за последно.

АП, позовавайки се на местни медии, пише, че този инцидент е последният от поредица скорошни случаи, при които туристи на гръцките острови са излезли на разходка при непоносими горещини и след това са изчезнали. Някои не можаха да бъдат спасени.

Така в петък, 14 юни, на уединения остров Сикинос в Егейско море двама френски туристи на възраст 64 и 73 години искаха да се срещнат пред хотела и изчезнаха.

Поредната трагедия се разигра в неделя, 16 юни. Известният британски телевизионен водещ и писател Майкъл Мозли беше открит без признаци на живот на остров Сими. Няколко дни по-рано той беше тръгнал на поход през труден, каменист терен.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/