in

ПП-ДБ на консултациите при президента: Оставаме в опозиция (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

ПП-ДБ проведе консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

Оставаме в опозиция, заяви Николай Денков в началото на разговорите при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС.

„Веднага след изборите заявихте твърда позиция, че ще останете в опозиция и няма да се ангажирате с политики на сглобки с ГЕРБ-СДС и ДПС. Продължавате ли да сте на тази позиция? И дали няма да подкрепите ГЕРБ, ако издигнат приоритети от вашата обща предишна управленска програма?”, попита президентът.

Освен това ги попита дали биха се ангажирали с реализирането на третия мандат и дали биха участвали в правителство с мандат на „Възраждане”.

„Последните три години стана ясно, че е лесно да се свали правителство, но е трудно да се състави. ГЕРБ получи 6 пъти мандати, нито един път не успя да направи правителство. Ние успяхме 2 пъти и плащаме голяма цена”, заяви Николай Денков.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/