in

Фламенко фестивал в Тюленово: Ученици от Варна изпълниха танци и традиционни испански песни

Снимка: Община Шабла

През изминалата събота Тюленово заблестя с фламенко фестивал. Ученици от Варна изпълниха фламенко танци и традиционни испански песни.

На 22 юни, Тюленово привлече внимание с фламенко фестивал и ритми от Андалусия. На площад „Морски“ в селото бе отбелязано успешното сътрудничество между България и кралство Испания, съобщават от Общинска администрация Шабла.

Снимка: Община Шабла

Площадът в Тюленово се превърна в сцена на модното ревю на дизайнерката Агата Руис де ла Прада, а модели дефилираха под звуците на испанска музика. Ученици от Четвърта езикова гимназия във Варна изпълниха фламенко танци и традиционни испански песни.

Гостите на събитието успяха да опитат най-добрия хамон за 2024 г., представен от световния представител на иберийския деликатес – Флоренсио Санчидриан.

Събитието завърши с музика и традиционна испанска паеля, приготвена от шеф готвач Симо Саез, известен със своя опит в ресторант с Мишлен звезда.

Фламенко фестивалът и „Spanish Night“ поставиха основите на ново партньорство между Испания и Шабла, съчетавайки местното гостоприемство с испанската култура и кулинария.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/