in ,

Готви се ремонт на важен път във Варна

Снимка: Google Street View

Днес стана ясно, че до два месеца трябва да започне ремонтът на пътя за варненския квартал „Галата“

В момента тече процедура за избор на изпълнител и в най-кратки срокове трябва да стартират ремонтните дейности. Те включват рехабилитация на пътното платно и благоустрояване с тротоари и улично осветление, бе съобщено в зала „Пленарна“ по повод искане за изграждане на изкуственa неравност по бул. „Първи май“, до сп. „Иванова чешма“. Съветниците дадоха положително становище и препратиха въпроса към зам.-кмета с ресор „Инфраструктура и благоустрояване“ инж. Пламен Китипов.

Необходимо е поставяне на неравности и на няколко места в район „Владислав Варненчик“, за които има постоянни сигнали за движещи се с висока скорост автомобили, стана ясно още на заседанието. Членовете на комисията дадоха съгласието си ограничители да бъдат положени на кръстовището на ул. „Янко Мустаков“ и бул. „Света Елена“, както и след тази пресечка в посока бл. 401. Предвижда се изграждане на неравности до бл. 219 и бл. 230, както и на ул. „Георги Минков“, пред бл. 8.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/