in

Тръмп с разтърсващи думи след профучалия куршум покрай главата му

Кадър: X

Припомняме, че имаше опит за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в събота вечерта на митинг в Пенсилвания. След ужасяващата случка Тръмп заяви, че „би трябвало в момента да е мъртъв“.

В едно от първите си интервюта след инцидента г-н Тръмп каза пред консервативните американски медии, че чувства, че е бил спасен „от късмет или от Бог“, предава Би Би Си.

„Най-невероятното нещо беше, че се случи не само да обърна главата си, но и да се обърна в точното време и по точния начин“, каза той, добавяйки, че куршумът, който одраска ухото му, може лесно да го убие.

„Не трябваше да съм тук. Трябваше сега да съм мъртъв“, каза той.

При атаката загина зрител, а други двама бяха тежко ранени. Стрелецът, който също загина, е посочен като Томас Матю Крукс.

Г-н Тръмп описа момента, в който вдигна очи към тълпата, след като разбра, че е прострелян.
„Енергията, идваща от хората там в този момент, те просто стояха там. Трудно е да се опише какво е чувството, но знаех, че светът гледа.

В телевизионно обръщение след атаката президентът на САЩ Джо Байдън призова за понижаване на „температурата на политиката“.

„Не можем, не трябва да тръгваме по този път отново. Извървявали сме го и преди в нашата история“, каза г-н Байдън, изброявайки нарастващ брой насилствени политически актове, извършени в САЩ през последните години.

„В Америка решаваме нашите различия в урните“, добави той. „В урните. Не с куршуми.“

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/