in

Голям завод в България затваря: 1300 души остават без работа

Снимката е илюстративна, Кадър: Youtube/Air TV

Затваря врати заводът за кабелни инсталации на „Леони“ в Плевен, което ще наложи съкращаването на 1300 работници. Освобождаването им ще започне през месец септември. Закриването на завода ще стане поетапно.

Това стана ясно на пресконференция днес с участието на управляващия директор на „Леони България“ ЕООД Андрей Косоухов, Свен Шмид, ръководител „Корпоративни комуникации“ в „Леони Груп“ и експерта „Връзки с обществеността“ на „Леони България“ ЕООД Мария Тодорова, предава БТА.

Припомняме, че вчера в прессъобщение от „Леони България“ информираха за взетото решение заводът в Плевен поетапно да преустанови работата си. Като причина бе посочена липсата на дългосрочна стратегически и финансово устойчива перспектива за завода с оглед сложния пазар на труда в България и нестабилната конкурентна среда в международната автомобилна индустрия.

В производството в Плевен са ангажирани 1300 служители. През вчерашния ден те са били информирани за решението.

По думите на Косоухов всички работници ще бъдат освободени съгласно българското законодателство, ще получат обезщетения и ще имат възможността да се регистрират след това на трудовата борса. Той подчерта, че който от служителите успее да си намери нова заетост преди да бъде освободен, няма да бъде спиран да напусне сегашното си работно място.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/