in

Днес имен ден празнуват жени с красиви имена: Ето какво означават

Кадър: YouTube

Днес е 19 юли. На тази дата Православната църква почита преп. Макрина и преп. Дий. 

Преп. Макрина била сгодена за достоен младеж, но той починал и за да не измени на паметта му, тя избрала да живее в безбрачие. Помагала при отглеждането, възпитанието и образованието на по-малките си братя и сестри. После Макрина и майка ѝ се оттеглили в манастир. Заради живота си в строго въздържание Макрина била удостоена с дара на чудотворството.

Преп. Дий побеждавал дявола с постоянна молитва. Преподобният Дий произлизал от родители християни. От млада възраст започнал да извършва постнически подвиг, наставен от боговдъхновени мъже към добродетелен монашески живот. Много се борил с невидимия враг – дявола, и с по-близкия враг – собствената плът, въвеждаща душата в съблазън. Побеждавал дявола с постоянна молитва, а плътта си надвивал с пост и бдение. Преп. Дий правел чудеса, упътвал мнозина към спасение и чрез него се славел небесният Отец.

На 19 юли имен ден имат жените с имена Леа и Лия.

Името „Лия” е с древноеврейски произход и означава „телица”. Името „Леа” е с латински произход и означава „лъвица”..

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/