in

Екипът на Байдън разбрал за решението му минута преди целия свят

Кадър: Youtube/The Telegraph

Стана ясно, че президентът на САЩ Джо Байдън е съобщил на екипа си, че се отказва от президентската надпревара точно в 13:45 ч. местно време, а само минута по-късно (в 13:46 ч.) бе разпространено официалното съобщение, от което разбра и целият свят

Анализатори посочват, че екипът на американския президент продължавал да работи по подготовката на кампанията му до този момент. Те планирали събития и пътувания за следващите няколко седмици, когато разбрали новината, предава „Асошиейтед прес“.

Макар Байдън да се окопаваше все повече и да настояваше публично, че няма да се откаже от надпреварата за Белия дом, американският президент явно тихо е размишлявал над своето оттегляне през последните няколко седмици, казват анализатори. В крайна сметка президентът взе решението абсолютно сам, докато боледува от COVID-19, в дома си в Делауер. Той го обсъдил само със съпругата си и няколко души от най-вътрешния му доверен кръг.

„Това със сигурност е едно от най-трудно взетите решения в живота му“, коментира сенатор Крис Куунс, който разговаря с Байдън още в неделя.

„Знам, че искаше да продължи да се бори, знаеше, че може да победи Доналд Тръмп отново. Но колкото повече обратна връзка получаваше, толкова повече се бореше с разбиранията си какво е добре за страната“, каза Куунс в интервю за медията.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/