in

Джо Байдън в своя реч: Време е да предам щафетата (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/ABC News

Президентът на САЩ Джо Байдън държа първата си реч откакто съобщи решението си да се оттегли от надпреварата за Белия дом. В речта си американският президент изтъкна наследството на своите предшественици, както и това, че вярва, че мандатът му е бил достатъчно успешен и е заслужавал да има втори. 

Той обаче подчерта и това, че вече е настъпил преломен момент и е време да предаде щафетата.

След повече от 50 години в политиката Байдън заяви, че е време да „предаде щафетата на новото поколение“ и че това е „най-добрият начин да обедини нацията“.

По време на речта си Байдън изброи постиженията на администрацията си и заяви, че следващите шест месеца той ще се концентрира в ролята си на президент.

Мандатът на американския президент изтича в 12:00 на 20 януари 2025 година. Байдън отново изрази подкрепата си за вицепрезидента Камала Харис, която вече получи достатъчно брой гласове на делегатите на Демократичната партия, за да осигури номинацията за кандидат-президент.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/