in

Депутатите на Доган обвиниха Главчев в зависимост от Пеевски

Колаж: "Нова Варна"

Поредни тежки обвинения на политическата сцена в България. Депутати, които подкрепиха почетния председател на ДПС Ахмед Доган след разцеплението в Движението, обвиниха служебния премиер Димитър Главчев в зависимости от Делян Пеевски.

Тези обвинения идват, след като в вчера служебният кабинет смени двама областни управители – на Кърджали и Смолян. По-рано те също изразиха публична подкрепа за Ахмед Доган.

Припомняме, че до разрива между почетния председател и съпредседателя на партията Делян Пеевски се стигна, след като през месец юни близки до Доган политици бяха отстранени от постовете си. Впоследствие парламентарната група на партията се разцепи, като поддръжниците на Доган станаха независими депутати.

„Вчера служебният премиер Главчев прояви явни признаци на зависимости и открито се включи в битката на Пеевски срещу ДПС“, каза депутатът Тимур Халилов по време на брифинг в кулоарите на парламента. „Тези действия на Главчев оставят дълбоко съмнение в обществото доколко независим е служебният кабинет и кой диктува какви рокади да се правят“.

Халилов добави, че е получил информация, че и зам.-областният управител на Плевен Милен Димитров е сменен в четвъртък, както и че според него смените ще продължат.

До момента няма коментар от страна на служебното правителство или Делян Пеевски.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/