in

Ударна вълна: Къща се е разцепила на две заради взривовете

Кадър: "Нова телевизия"

Вчера бяха евакуирани най-крайните къщи до гара Елин Пелин. Хората не са могли да стигнат до домовете си заради носещата се задушлива миризма.

„От дъщеря си знам, че къщата се е разцепила на две. Знам, че животните, които има в къщи, вече ги няма. Това е било при втория гръм. Дъщеря ми я накарах да избяга от там, за да мога да я прибера в горната махала. Аз бях на работа през това време. Тя е много уплашена, страшно много. Тя не спираше да плаче. Това беше нещо страшно, наистина. Следващият момент е нeсигурен”, разказа жена пред камерата на Нова телевизия.

Все още не е ясно каква финансова помощ могат да очакват хората. Част от тях ще се обърнат към местната власт. Към момента не се знае кога ще започне оценката на щетите.

Припомняме, че вчера около 18:30 ч.  започна да гори склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин. Един мъж загина, а 20-годишно момиче е в много тежко състояние с 85% изгаряния. То е настанено за лечение в „Пирогов“, където се борят за живота му.

По данни от мобилни станции, въздухът в Елин Пелин не е замърсен. Не се отчита а завишение на фините прахови частици.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/