in

Нова жертва на взривовете край Елин Пелин

Снимка: МВР

Стана ясно, че е починало 20-годишното момиче, което пострада при взировете в Елин Пелин и беше с 85% изгаряния, съобщават от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

Спешно търсят кръводарители за момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин Медиците се бореха да спасят младата жена, а стотици хора отидоха да дарят кръв през вчерашния ден, предаде Нова телевизия.

Бащата на Кристина Шишкова, преподавателят в Минно-геоложкият университет доц. Петър Шишков също загуби живота си, въпреки усилията на лекарите.

Ситуацията в Гара Елин Пелин вече е спокойна. Голяма част от хората, които в четвъртък се евакуираха за минути, след като складове за фойерверки се взривиха, вече отново са по домовете си, за да видят щетите по имуществото си.Все още не са направени огледи в складовете, а полицейските служители предупреждават хората да заобикалят затворения участък – пътят от Елин Пелин към гара Елин Пелин.

Жертви на взривовете са 48-годишният преподавател в Минно-геоложкия университет доц. Петър Шишков и 20-годишната му дъщеря Кристина Шишкова, която също загуби живота си, въпреки усилията на лекарите. Двама души все още са в неизвестност. Единият е синът на собственика на складовете, а другият е служител.

„Имаше големи взривове, 10 минути след това електричеството спря в нашия квартал. Частично взривовете продължават. Не си спомням преди да е имало такива взривове от тези складове”, разказва Емил, жител на Елин Пелин.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/