in

18-годишен се напи и катастрофира с мотор посред нощ: Качил и свой приятел

Колаж: "Нова Варна"

Инцидентът се е случил в малките часове на 27 юли. За случая съобщават от шуменската полиция. Установено е, че младежът е карал мотора след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2,59 ‰.

На 27 юли 2024 г. около 02:00 часа в село Бяла река 18-годишен младеж от село Бяла река е управлявал мотоциклет „Сузуки“,който се е ударил в разделителен остров и бордюр.

18-годишният водач и 17-годишен пътник на мотоциклета са откарани от екип на центъра за спешна медицинска помощ в МБАЛ Шумен.

При прегледите е установено, че водачът е с фрактура на ляв крак и е настанен за лечение, а пътникът след извършен е преглед е освободен за домашно лечение.

С техническо средство е установено, че водачът е управлявал превозното средство след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2,59 ‰. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Изяснено е, че е неправоспособен и управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред. Образувано е бързо производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.