in

ИТН взеха папката с третия мандат: Ето какво обещаха от политическата формация (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Днес държавният глава на България Румен Радев връчи третия и последен мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“.

Папката беше приета от председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

„Това е последният шанс пред 50-ото Народно събрание да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. Още от самото начало вие застъпвате тезата за необходимостта от редовно правителство и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. На фона на конфликтите между партиите и вътрешно партийните раздори – Вие демонстрирате устойчивост на парламентарната си група, а и на позициите си. Надявам се това да ви помогне за успешната реализация на мандата“, заяви президентът Румен Радев.

Пеевски: ИТН да върнат мандата. ДПС няма да участва в преговори за съставяне на кабинет с третия мандат

„Ще проведем разговори с всички парламентарно представени партии в българския парламент, включително с независимите депутати. Процесът ще бъде изключително прозрачен и пред всички“, заяви Йорданов, приемайки папката.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/